Leasing af mercedes

Inden du benytter leasing af Mercedes kan du læse denne artikel om Mercedes Benz.

Mercedes-Benz ofte blot Mercedes er et tysk bilmærke under Daimler koncernen. Bilmærket blev til ved en sammenlægning af de to virksomheder Daimler-Motoren-Gesellschaft og Benz & Cie under navnet Daimler-Benz AG. Daimler solgte dog sine biler under navnet Mercedes.

Mercedes var datter af en racerkører ved navn Emil Jelinek, som forhandlede Gottlieb Daimlers biler i Frankrig. Jelinek havde overtalt Daimlers chef-designer  til at fremstille 6 racerbiler, som han ville bruge i et racerløb i Franske Nice. Men da Daimler havde solgt licensrettighederne til sine biler i Frankrig til Panhard-Levassor, måtte de have et andet navn. Jelinek foreslog så at man brugte hans datters navn. Bilerne var uhyre succesfulde, så Daimler besluttede sig for at beholde navnet til sine fremtidige modeller.

Daimler-Motoren-Gesellschaft leverede den første serieproducerede bil den 22. december 1900.
I 1926 skete der en sammenslutning af DMG og Benz & Cie og navnet blev til Daimler Benz AG.
Siden er det gået slag i slag, og fabrikkerne i og omkring Stuttgart i Tyskland har produceret mange personbiler, lastbiler, omnibusser, flymotorer mv.

I 1998 fusionerede Daimler-Benz med det amerikanske Chrysler Corporation til DaimlerChrysler. Hermed forsvandt Benz fra firmanavnet, men ikke fra bilmærket. Fusionen blev dog aldrig vellykket og efter flere år med kæmpetab for de amerikanske aktiviteter, valgte de tyske ejere at frasælge Chrysler igen. Frasalget blev annonceret den 14. maj 2007. Investeringsselskabet Cerberus købte 80,1% af aktierne. Da alle detaljer omkring salget ikke er på plads endnu (13. juni 2007) kører man videre med firmanavnet DaimlerChrysler AG et stykke tid endnu. Foreløbig regner man til ‘et tidspunkt i løbet af efteråret 2007’. Herefter vil man benytte navnet Daimler AG.

Firmaets varemærke har siden 1909 været Mercedes-stjernen, som oprindelig sad på kølerproppen, men på moderne udgaver er ren pynt. Den tretakkede mercedes-stjerne symboliserer, at firmaet i sin tid leverede motorer ’til lands, til vands og til luften’.

Ønsker du leasing af Mercedes?. Besøg vores leasing af bil side: Leasebil.nu

Denne artikel om Mercedes Benz er lettere omskrevet fra Wikipedia

available 0 cars